JADŁOSPIS

                                                                    13.05.2024 r.

ŚNIADANIE

Chleb wieloziarnisty(mąka pszenna, mąk żytnia, drożdże, ) z masłem(masło),szynka- „sztuka mięsa z masarskiego straganu”, rzodkiewka, ogórek, szczypiorek, sałata zielona   Herbata z cytryną,

 

 

Po śniadaniu arbuz,

 

OBIAD

Zupa szpinakowa z ziemniakami i jarzynami,( wywar mięsno- warzywny, cebula, porcja rosołowa,  czosnek,  marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, pietruszka zielona,  jogurt naturalny,  )

 

Makaron penne(mąka pszenna,), z musem jabłkowym i cynamonem

Kompot  wieloowocowy, ( agrest, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, truskawka, wiśnia, śliwka, malina, )

 

 

PODWIECZOREK

Chleb pszenny(mąka pszenna, drożdże) z serem żółtym, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem herbata rumiankowa,

 

Pogubioną czcionką są zaznaczone  substancje lub produkty powodujące alergię lub reakcję nietolerancji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady /UE/ Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

 

 

Dzieci między posiłkami dostają, wodę niegazowaną,.

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.